Home

Achtergrond

Rampen kosten wereld 168 miljard euro

Hevige aardbevingen in Haïti, Chili en Nieuw-Zeeland hebben de kosten van natuurlijke en door de mens veroorzaakte catastrofes verdrievoudigd.

Dat maakte herverzekeraar Swiss Re vandaag bekend. De economische schade bedraagt dit jaar 168 miljard euro, aldus het Zwitserse bedrijf, tegen 48 miljard euro in 2009. De grootste kostenpost was de aardbeving in Chili, die leidde tot de uitbetaling van 6 miljard euro aan claims. De schade van een aardbeving in Nieuw-Zeeland en een winterstorm in Europa voegden daar nog eens 2,3 miljard euro aan toe.

Als het gaat om mensenlevens, spande de aardbeving in Haïti de kroon. Daarbij kwamen 222.000 mensen om. Een hittegolf in Rusland eiste nog eens 15.000 levens, waarmee 2010 het hoogste aantal slachtoffers door natuurrampen kende sinds 1976.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.