Home

Achtergrond

Rabobank verkleint belang in Eureko

Rabobank verkleint zijn belang in Eureko, het moederbedrijf van verzekeraar Achmea, met 10 procent.

De bank behoudt dan nog een aandeel van 29 procent in Eureko/Achmea. De bank heeft dit donderdag meegedeeld.

Het besluit is het gevolg van de nieuwe de kapitaalregels voor banken die gelden sinds de financiële crisis. Na de transactie stijgt het belang van meerderheidsaandeelhouder Vereniging Achmea, het vertegenwoordigend orgaan van de klanten van Achmea, tot ongeveer 65 procent.

Beide financiële dienstverleners hebben verder afgesproken hun commerciële samenwerking te intensiveren. ”Het is belangrijk dat wij onze klanten alle financiële diensten aan kunnen bieden, ook op het gebied van verzekeringen. Bovendien vullen Rabobank en Eureko/Achmea elkaar prima aan qua identiteit en coöperatieve achtergond”, aldus voorzitter van de raad van bestuur Piet Moerland van Rabobank Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.