Home

Achtergrond 380 x bekeken 6 reacties

RCC: Vlees.nl is reclame

De website Vlees.nl is wel degelijk een reclame-uiting voor vlees.

Dat oordeelt de reclamecodecommissie in een tussenvonnis in de zaak van Varkens in Nood (Vin) en Stichting Dier&Recht tegen Stichting Vlees.nl en het Productschap Vee en Vlees. "De informatie draagt een wervend karakter", aldus de RCC. Stichting Vlees.nl en het PVV krijgen twee weken de tijd om inhoudelijk tegen de ingebrachte bezwaren in te gaan.

In een reactie zegt webmaster Dé van de Riet kennis te willen nemen van deze tussenuitspraak. op voorhand stelt Van de Riet al wel dat hij de onderbouwing van de RCC mager vindt. "En dat is iets waar we wel om hebben gevraagd."

Vorige maand dienden ViN en Dier&Recht een klacht in tegen Vlees.nl, die werd onderbouwd met een uitgebreid rapport. De verweerders wilden niet inhoudelijk ingaan op de klacht omdat zij vonden dat Vlees.nl een voorlichtend karakter heeft en geen reclame-uiting is. Het PVV vindt bovendien dat zij niet verantwoordelijk is voor de inhoud van de site. De RCC vindt echter dat het PVV als financier indirect wel degelijk ook verantwoordelijk is.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Geert

  "Het" PVV? Lol, linkse stakkers!

 • no-profile-image

  koetje

  Of bij Contador....

 • no-profile-image

  Leen

  Lekker doorgaan, de RCC kan toch geen sanctie opleggen.

 • no-profile-image

  consument

  Inderdaad Leen gewoon door blijven gaan met de consument voor de gek houden. De waarheid achterhaalt zich wel. Volgens Vlees.nl mogen er geen schadelijke hormonen in het vlees zitten. Toch worden er miljoenen euros betaald door de produktschappen voor het gebruik ervan van hormonen. Als je vervolgens vraagt aan de produktschappen en vlees.nl of het wettelijk mag krijg je geen of een ontwijkend antwoord. Dien je hiertegen weer een klacht in dan krijg je ook weer een reaktie dat de zaak in behandeling is , maar niemand doet een uitspraak of het wettelijk is toegestaan de miljoenenuitgave voor hormonen. Je mag dus geen kritische vragen stellen en transparantie en openheid wil men niet over dat lekker stukje vlees. Ik heb geen nare smaak van een lekker gezond stukje vlees maar wel van vlees.nl en PVV zolang men geen uitspraak doet of die miljoenenuitgaven wettelijk mag, je dient gebruik van hormonen te bestrijden en niet te vergoeden.

 • no-profile-image

  Linkse rakker

  Het is inderdaad *het* productschap, rechts sukkeltje.

 • no-profile-image

  Leen

  Gaat over vlees. Niet over hormonen, moet je bij het OC zijn.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.