Home

Achtergrond

Quotum zonder grond minder hard van de hand

De handel in quotum is erg rustig.

Er is de afgelopen maanden een stuk minder quotum zonder grond overdragen dan in de zelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van het Productschap Zuivel. De totale hoeveelheid verhandeld quotum zonder grond ligt tot en met oktober op 115.040 ton.

Vorig jaar lag dat in dezelfde periode op 121.682 ton. Opvallend is dat in de maanden maart tot en met juli flink meer is verhandeld dan vorig jaar. Het gaat duidelijk om een verschuiving in het moment van aankoop. De gemiddelde hoeveelheid verhandeld quotum zonder grond ligt tot nu toe op 48 ton. De hoeveelheid tijdelijk overgedragen melk ligt van april tot en met oktober dit jaar op 62.238 ton. Vorig jaar stond de teller op hetzelfde moment op 58.265. De gemiddelde leasehoeveelheid ligt in die periode op 43 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.