Home

Achtergrond 19 reacties

Quote: varkenshouder rijkste in Reiderland

"Jullie Randstedelingen vergeten naar de boeren te kijken."

Dat was de honende reactie vanuit Reiderland toen Quote een plaatselijke transportondernemer als rijkste van de Groningse gemeente aanwees. Nu weet het zakenblad beter. Varkenshouder Cars Huisman blijkt met 9.000 varkens en een geschat vermogen van 3 miljoen euro de rijkste Reiderlander.

Quote maakte gisteren zijn lijst van 500 rijkste Nederlanders en de rijkste per gemeente bekend. In het Gelderse Nunspeet is pluimveehouder Huib van de Vecht de rijkste, in Weert (Limburg) de eierhandelaren gebroeders Wulms.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ot

  Kollenburg, dat jij een pc met internet in huis hebt.... Is dat niet veel te modern en luxe voor jou? Je kunt toch ook nog gewoon met de penseel een brief schrijven en deze lopend (!) naar de brievenbus brengen? Domme boertje ontwikkelen zich ook geleidelijk aan.

 • no-profile-image

  Boer

  Geldt deze stelling ook voor alle andere rijke mensen in de Quote?

 • no-profile-image

  Demeter

  Der is hard voor gewerkt dus ook van harte gegund. Het is dus ook heel goed mogelijk in de landbouw een goeie boterham te verdienen. Verbaas me ook steeds over die zeurders die zeggen niets te verdienen. Ik zeg dat wordt ondernemer of ga een baasje zoeken. Maar een baasje heeft meestal ook geen behoefte aan personeel die anders niet doet dan remmen.

 • no-profile-image

  Piggy

  Loon naar werken zou ik maar zeggen.
  Niet werken is ook niet verdienen. Die richting moet NL weer in, want er lopen er teveel hier rond die denken met 13 uur per week een weekloon te moeten vangen.
  Je komt alleen in de quote als je ondernemend bent. Ik denk ook dat momenteel de meeste megabedrijven het super voor mekaar hebben. Zonder goed welzijn geen rendement. De tijd dat dit wel kon is allang verleden tijd, maar dat weet Saskia nog niet.

 • no-profile-image

  ??

  Schurkenstaat,

  tuurlijk jochie we gebruiken alleen maar hormonen en het word niet gecontroleerd door NL of EU en gentech telen we volop, dat monieq uit DE weblogt, dat veel veehouders de dupe waren van gentech mais en die op eigen kosten moest onderwerken, is gewoon puur voor de goeie pr!
  Kinderdagverblijf is bijna weer gesloten.

 • no-profile-image

  LwL

  Normaliter heeft het geen enkele zin om in discussie te gaan met lieden zoals Dhr of Mevr Knollenburg, maar deze reactie roept bij mij enkele tegenvragen en opmerkingen op.

  Als student aan de hogere landbouwschool kom ik regelmatig in aanraking met grotere bedrijven, zowel rundvee als varkens. Wat mij daarbij keer op keer opvalt, Knollenburg, is dat de ondernemers achter deze bedrijven niet zoals u schetst de 'maatpak-mannen' zijn die vanaf hun pc of telefoontje kijken hoe hun bedrijf draait maar dat deze hardwerkende mensen heel erg veel uren en liefde in hun bedrijf steken. De door u geschetste situatie is op geen enkele waarheid gebaseerd en ik vraag mij ook werkelijk af of u ooit een modern bedrijf hebt bezocht en of u ooit een gesprek aangegaan bent met dergelijke ondernemers? Dan zou u namelijk weten dat om een grootschalig bedrijf draaiende te houden vakmanschap nodig is en welzijn van dieren altijd voorop staat. Immers, hoe zou het mogelijk zijn om grote aantallen dieren gezond te houden en resultaten te behalen als het welzijn van deze dieren geminacht zou worden?

  Aangezien dit bericht helemaal geen enkele reden tot discussie over welzijn hoeft uit te lokken (u kent het bedrijf waarschijnlijk niet eens) vraag ik mij af waarom u hiermee in de aanval gaat? Misschien jaloers dat er hardwerkende mensen hun vermogen wel opbouwen?

  Ik hoop voor Knollenburg dat hij of zij wel goed slaapt, al dromend van zijn of haar utopie....

 • no-profile-image

  Schurkenstaat

  Het heeft evengoed geen zin om in discussie te gaan met mensen die het normaal vinden dat de dier/vleesindustrie in dit kleine kutlandje de mensen en omgeving met dit hormonen en opgejaagde gentech vlees
  Alles naar de knoppen helpt.
  Vreet je zelf maar lekker naar de witte jassen maffioso en BIGFARMA. Snij.bestralings cq chemoboeren zien je komen. Uiteindelijk moet die € 300.000 aan salaris toch ergens mee betaald worden.

 • no-profile-image

  koetje

  ??,in Cuba hebben ze het op een aantal vlakken beter dan in het Westen.IK zag Zaterdagavond een programma over Amerikanen(9-11 hulpverleners) die naar Cuba gingen vanwege de gratis gezondheidszorg en ze kregen die nog ook.Er was 1 mevrouw bij met longklachten die in de VS 120 dollar moest betalen voor een onnozele inhaler,in Cuba betaalde ze 5 cent voor precies dezelfde inhaler.

 • no-profile-image

  Saskia

  Typisch dat een varkensboer in de boeken staat als een financiële instelling. Dit geeft mijns inziens aan waar de prioriteiten van deze meneer liggen; in ieder geval niet bij het welzijn van de varkens. Als je zoveel verdient met een varkenshouderij mag je ook wel investeren in het welzijn van je dieren en het niet allemaal in eigen zak houden.

 • no-profile-image

  Arie Noordam

  Saskia uit Utrecht
  jij gaat wel erg kort door de bocht
  Suggestie, ga daar eens kijken en maak eens praatje met deze mensen
  ps ik ben geen dierhouder of kennis van veehouders

 • no-profile-image

  dier

  Deze stelling geldt voor alle rijke mensen in de WERELD. En ik hoop, dat iedereen dat eigenlijk wel weet.

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  En in Vredepeel-Venray Willy van Bakel!

 • no-profile-image

  william

  even voor de goede orde beste vleeshaters onder ons, denk nou niet dat deze man al zijn geld met varkens verdiend heeft want meestal zijn er nog wel meer factoren die spelen op dit soort bedrijven. Het staat overigens buitenkijf dat je zonder gezonde dieren geen gezond bedrijf kunt runnen en dus al helemaal niets kunt verdienen, dit is in alle agrarische sectoren zo. Daarnaast durf ik te betwijfelen of dat biologische varken van jou, dat ook nu nog buiten in de bagger ligt kou te vatten, het zoveel beter heeft dan een varken dat in het perfecte klimaat leeft in een stal. Hierbij moet je er rekening mee houden dat jij mischien wel van een bepaald uitzicht geniet maar een varken interreseert dat geen moer.

 • no-profile-image

  dier

  Ik gun iedereen z'n geld, hoor, als ze daar gelukkig van worden. Misschien weten ze niet goed wat ze ermee moeten doen. Je kunt uiteindelijk alleen maar eten, een auto kopen, vakantiehouden, leuk wonen en nog wat aardige hobby's, maar dan houdt het op. Want meer TIJD is er niet.
  En dan?? Nadenken over het leven en over hoe wat er gedaan is ?
  Je kunt ook investeren in een betere wereld. Bv. op je eigen vakgebied....

 • no-profile-image

  kollenburg

  Ik zou niet willen ruilen. Ik zou niet slapen als ik op deze manier mijn geld moest verdienen.

  Ik snap sowieso niet dat er nog megastallen zijn in 2010!!!! Dat we dat toelaten. Of is de bevolking gewoon dom, niet willen nadenken, geen verantwoordelijkheid nemen. Zorgen we inderdaad niet voor de aarde, dieren, en de natuur. We kunnen hier toch ook gewoon dankbaar voor zijn en er wat respectvoller mee om gaan.

  Nee, ik heb geen respect voor deze heren. Vind ze crimineel. En aan mij verdienen ze dus ook nog niet 1 euro. Ik eet het niet!!!!

  Dat ze dat geld maar gebruiken om de branche te helpen om om te gaan naar biologisch boeren. Dan doen ze iets voor de echte boeren. Want deze mensen zijn gewoon zakenlieden die niets om hun dieren geven. Dat zijn gewoon produkten. Ze verdienen geld met waterkraantjes dichtdraaien, altijd net teveel varkens laden op het transport ed. ...... Ze zijn ook niet meer in hun stal te vinden. Nee daar zie je aan de buitenzijde zelfs helemaal geen leven. De stallen zitten potdicht, daglicht voor de dieren is er niet. Nee deze lieden zijn buiten de deur en krijgen via hun Iphone melding als er storing is met een voederbak, een varken is geplet ofzo

  Zakenlieden, slaap lekker ...........

 • no-profile-image

  Frotter

  En in Someren A.v.d. B ???

 • no-profile-image

  ??

  @Saskia,
  Lekker bezig, je al eerder vermeld, Cuba, Noord Korea is iedereen gelijk, misschien is emigratie mogelijk? Kan je vanuit daar webloggen, hoe mooi de gelijkheid is!
  Ondernemerschap kan zich betalen, maar dat mogen agrarische dus niet volgens saskia.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  In de lijst met rijkste bewoners per plaats staat ook nog varkenshouder Henry van Asten Helmond, voerleverancier De Heus Barneveld en Schippers Bladel. Cars Huisman bevindt zich dus in goed gezelschap.

 • no-profile-image

  gert

  Stonden de van Bakels er niet bij als rijke melkveehouders ??

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.