Home

Achtergrond 151 x bekeken

Qantas houdt A380 nog dagen aan de grond

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas houdt haar vloot van zes A380-toestellen nog dagen aan de grond na een incident met een toestel uit deze serie vorige week.

Qantas liet maandagochtend lokale tijd weten de vliegtuigen : nog minstens 72 uur niet in te zetten''. Qantas zegt de vluchten met de A380 niet te hervatten tot de maatschappij "zeker is dat de problemen zijn geïdentificeerd en dat die zijn opgelost.'' Qantas moest vorige week donderdag vlak na vertrek uit Singapore terugkeren en een noodlanding maken wegens problemen met een van de Rolls Royce-motoren.

Vliegtuigbouwer Airbus, onderdeel van het concern EADS, laat weten dat de toestellen van drie maatschappijen zijn uitgerust met deze motoren. Naast Qantas zijn dat Singapore Airlines en Lufthansa. De andere twee maatschappijen hebben op aanraden van Airbus een test gedaan en zij vliegen wel met de A380.

Verder zegt Airbus nauw samen te werken met de Franse onderzoeksraad BEA en de Australische autorititeiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.