Home

Achtergrond 194 x bekeken 1 reactie

'Q-koorts-epidemie omvangrijker'

De gevolgen van Q-koortsbesmettingen kunnen nog veel ernstiger worden.

Dat zegt Peter Schneeberger van de Q-koortspoli van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Hij denkt dat er honderden tot mogelijk duizenden mensen besmet zijn, die op termijn ernstige aandoeningen kunnen krijgen als gevolg van chronische besmetting met de bacterie.

Het gaat om mensen die wel besmet zijn, maar daar tot nu toe niets of weinig van gemerkt hebben. Ongeveer 1 tot 5 procent van de bekende besmette patiënten krijgt op den duur last van chronische Q-koorts, zegt Schneeberger, die nu maandelijks met enkele nieuwe gevallen geconfronteerd wordt.

”Er zijn echter mensen die de bacterie bij zich dragen en die dat niet weten. De bacterie kan zich in de aders of op de hartklep vastzetten en daar ernstige aandoeningen veroorzaken. Q-koorts is zwaar onderschat”, aldus Schneeberger voor NOS-radio.
Er is 3 miljoen euro uitgetrokken voor onderzoek.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gj

    Ja, 3 miljoen voor Schneeberger.....

Of registreer je om te kunnen reageren.