Home

Achtergrond 5 reacties

Q-koorts eist vijftiende leven

Opnieuw is deze week iemand overleden aan Q-koorts.

Daarmee is het totale aantal doden door Q-koorts in Nederland opgelopen naar vijftien. Dat blijkt uit een vandaag verschenen overzicht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. (RIVM).

Van de vijftien sterfgevallen zijn er acht van dit jaar. Het gaat om patiënten met aanhoudende Q-koorts die ook andere kwalen hadden. Vorig jaar overleden zes mensen aan de ziekte en in 2008 één persoon.

De epidemie, die in 2007 uitbrak in met name delen van Brabant en in Gelderland-Zuid, is dit jaar afgenomen. Maar veel patiënten kampen nog steeds met ernstige vermoeidheid. De ziekte is bij vierduizend mensen vastgesteld. Het overgrote deel heeft nauwelijks last van de ziekte.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  slachtoffer

  Ik begrijp dat de mensen die geleden hebben onder Q-koorts geen direkte familie is van William, Han en Gekke Henkie.Ook mensen die besmet zijn of ziek zijn geworden ( of erger ziek )zijn slachtoffer. Elk sterfgeval die i.v.m. Q-koorts in verband gebracht kan worden is er een te veel.

 • no-profile-image

  Han

  Laten we eens neutraal zijn en er van uit gaan dat ze overleden zijn aan de combinatie van ziektes. Helaas dit komt de Haagse cleres slecht uit. De intensieveveehouderij moet het land uit links om of rechts om. Dus de andere kwalen van de overledenen wordt wordt niet genoemd. Nee de schuld is duidelijk Q-koorts, dus geitenboer moet opstappen.

 • no-profile-image

  william

  weer iemand die zomaar blindvaart op de corrupte informatie voorziening vanuit de overheid, jammer......

 • no-profile-image

  gekke henkie

  het is zeer de vraag of die mensen wel aan q-koorts overleden zijn.ze kunnen net zo goed door die andere kwalen heen gegaan zijn.

 • no-profile-image

  william

  GEITENBOER BLIJFT ONDANKS CORRUPTIE, daar is ons vak namelijk te mooi voor.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.