Home

Achtergrond 162 x bekeken

PvdA wil onderzoek naar Belastingdienst

De PvdA wil weten of de belastinginning op hetzelfde niveau kan blijven als de Belastingdienst te maken krijgt met forse bezuinigingen.

Mogelijk moet de Algemene Rekenkamer daar onderzoek naar doen, suggereert de PvdA in Tweede Kamervragen aan minister Jan Kees de Jager van Financiën.

De Belastingdienst moet de komende jaren 400 miljoen euro bezuinigen, ongeveer een zesde van het huidige budget. Bij de dienst werken momenteel 30.000 mensen maar in het personeelsbestand zal flink moeten worden gesnoeid. Een getal van 5000 fte's doet inmiddels de ronde.

De PvdA wil van Financiën onder meer weten om hoeveel gedwongen ontslagen het gaat. De sociaal-democraten willen verder onderzocht zien wat de gevolgen van een inkrimping van de dienst zijn voor de capaciteit om belasting te innen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.