Home

Achtergrond 867 x bekeken 6 reacties

PvdA ongerust over proefboerderij Bosma Zathe

De PvdA Leeuwarden maakt zich zorgen over de toekomst van proefboerderij Bosma Zathe. De ondernemingsraad van de Animal Science Group is tegen concentratie van melkveeonderzoek in Leeuwarden.

De OR vindt dat concentratie van de afdeling melkveehouderij bij proefboerderij Waiboerhoeve in Lelystad meer voor de hand ligt.

PvdA Leeuwarden vreest dat op termijn dat Bosma Zathe moet sluiten. Naast verlies van arbeidsplaatsen, kan dit volgens de partij gevolgen hebben voor de opleidingen Dairy Campus en Van Hall in Leeuwarden.

De fractie heeft schriftelijk vragen gesteld aan de het college van de gemeente Leeuwarden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  er gaan milliarden om bij ASC en WUR Wageningen met topsalarissen

 • no-profile-image

  Boerin

  Ik heb toevallig stagegelopen bij Bosma Zathe, nou wat mij daar opviel is dat er ook verschrikkelijk veel geld over de balk wordt gesmeten. Als daar nou eens op bezuinigd wordt. Is er misschien minder gemeenschap/ boeren geld nodig om deze boerderij instant te houden.
  Een gewone boer voelt eerst bij het kalven even in de koe hoe het met het kalf lijkt en probeert dan vaak zelf een kalf ter wereld te brengen. 1 hij/zij kan dat, 2 kosten besparing. Personeelsleden Bosma Zathe denken daar niet aan. Ze hoeven de veearts toch niet zelf te betalen. Gewoon de veearts laten komen voor de makkelijkste geboortes. En zo zijn er wel veel meer dingen waar op bezuinigd kan worden.
  Ze voelen het niet in hun eigen beurs. Zodra ze daar nou eens wat meer naar gaan kijken kan het kostenplaatje heel anders worden!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  En als daar nu nog eens iets tegenover stond...Helaas!

 • no-profile-image

  Money

  Jahoor we gaan weer besparen... net bakken met miljoenen over de muur gesmeten... sluiten die tent...
  De laatste steen ligt nog niet, de laatste schroef moet nog in de muur. PLOF en weg... wat een zielig land is dit toch ook... hoezo besparen?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dit is wel zo'n beetje de eerste boerderij in Nederland waar de PvdA zich zorgen over maakt.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Zal meteen ook wel de laatste zijn.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.