Home

Achtergrond 421 x bekeken 1 reactie

Pure Graze komt met antibioticavrij vlees

Pure Graze komt met antibiotica-vrij vlees.

Dit meldt de organisatie, die zich richt op een veehouderij die uitsluitend gras gebruikt voor de veevoeding. Op dit moment doen zeven vleesveehouders mee aan het programma voor Pure Graze-vlees dat wordt geproduceerd zonder gebruik van antibiotica. Er wordt nog gesproken met een drietal andere veehouders, die ook mee willen doen, vertelt adviseur Ado Bloemendal.

Pure Graze verkoopt het vlees aan restaurants en is ook in gesprek met enkele regionale supermarkten. De regionale oriëntatie past goed bij het concept van de Pure Graze-vleesveehouderij, vertelt Bloemendal. De deelnemende bedrijven liggen verspreid over het hele land. De dieren worden mede daarom ook bij regionale slachterijen geslacht.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Dit zijn concepten en mensen die het gewoon slim aanpakken en hopelijk ook goed doen.
    Wel zal alles perfect moeten zijn qua controles voor iedereen die dat wil weten en wil inzien. Dus echt van grondstof tot concept tot consument. Zelf denk ik dat de komende jaren de consument in Europa het vertrouwen gaat verliezen in het algemeen in vlees. Zeg maar het "veeindustrie "vlees, te schimmig is het daar, geen focus en altijd te laat, en ook niet willen veranderen en weer wachten op het volgende schandaal. Gemiddeld zal er minder vlees gegeten worden, en als men wat eet wil met precies weten wat men eet, en zeker restauranten en topkoks. Dus moet je wel iets te presenteren hebben wat een consument zelf ook kan gaan checken, bij boer op internet en qua grondstoffen herkomst. Ik kijk even snel op die site en dat is zeker wel een beetje wat een consument wil lezen en zien, http://www.puregrazefoods.nl/verschillen.html
    Ik zou zeker toevoegen geen gentech, want dat staat niet in die tabel en mag hopen dat er ook niets gebruikt wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.