Home

Achtergrond 1 reactie

Provincie zoekt andere bestemming gronden Wieringerrand

De onzekerheid voor de boeren in de Wieringermeer die last hadden van de plannen voor het Wieringerrandmeer is nog niet ten einde.

Dit bevestigt een woordvoerder van de provincie Noord-Holland. Gedeputeerde Laila Driessen (VVD) bevestigt wel dat het randmeer niet meer doorgaat, maar de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) en de bouwstop die in het gebied gelden, worden nog gehandhaafd. Daarvoor wordt in ieder geval het debat van 15 november door Provinciale Staten afgewacht. Gedeputeerde Staten willen de huidige situatie van stilstand nog graag even iets langer handhaven. Ze willen graag eerst nog verder overleggen met betrokken gemeenten of de 450 hectare aangekochte grond op een andere manier kan worden aangewend voor een economische impuls voor de regio, zo wordt gesteld.

De province kan de Wvg nog van kracht laten zijn tot begin 2012.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Misschien is de aangekochte grond te gebruiken als ruilopject voor de ecologische hoofdstructuur (bv in Flevoland). Heeft NH zijn economische inpuls en Flevoland zijn >natuur<. Iedereen blij.

Of registreer je om te kunnen reageren.