Home

Achtergrond 1 reactie

'Productie varkensvlees verschuift niet'

Ook in de toekomst zal het grootste deel van de wereldwijde varkensvleesproductie geconcentreerd zijn in Azië, Noord-Amerika en de Europese Unie.

Dat verwacht Carlos Buxadé Carbo. De hoogleraar sprak op het World Pork Event van Topigs in Berlijn. Volgens voorspellingen van de FAO zal de wereldwijde vraag naar varkensvlees in 2030 zijn gegroeid tot een kleine 130 miljoen ton, tegen nu 105 miljoen ton. Azië zal goed zijn voor de productie van 70 miljoen ton, Noord Amerika voor 32 miljoen ton en Europa 30 miljoen ton. Buxadé verwacht geen grote rol voor de Zuid-Amerikaanse landen bij de productiegroei. In zijn ogen is de economische en politieke stabiliteit van de landen op termijn niet toereikend.

Eén reactie

  • no-profile-image

    down under

    Hans, waar blijf je met je reactie?

Of registreer je om te kunnen reageren.