Home

Achtergrond 257 x bekeken

Productie consumptie-eieren stijgt

De productie van consumptie-eieren stijgt dit jaar van 9,8 miljard stuks naar 10 miljard stuks.

Dat blijkt uit voorlopige gegevens van het Productschap Pluimvee en Eieren. De productie van scharreleieren stijgt van 4,0 miljard naar 4,1 miljard stuks. Die van vrije uitloopeieren gaat van 1,2 naar 1,3 miljard stuks. De productie van biologische eieren en die van kooi-eieren blijft gelijk op respectievelijk 200 miljoen en 4,4 miljard stuks.

In de hele EU stijgt de productie van consumptie-eieren van 6,48 miljoen ton naar 6,57 miljoen ton. In Duitsland herstelt de productie zich langzamerhand nadat deze vorig jaar was gekelderd als gevolg van de omschakeling naar alternatieve huisvestingsvormen. De invoer van consumptie-eieren in Duitsland tot en met juli van dit jaar was nog 18 procent groter dan vorig jaar en kwam uit op 4,7 miljard stuks. Het grootste deel, zo’n 3,2 miljard stuks kwam uit Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.