Home

Achtergrond 1 reactie

Prins William trouwt volgend jaar met Kate

De Britse prins William trouwt volgend jaar met Kate Middleton. William is de oudste zoon van prins Charles en wijlen Diana Frances Spencer (1961-1997).

William en Kate zijn allebei 28. Ze raakten acht jaar geleden bevriend en hebben zich in oktober tijdens een vakantie in Kenia verloofd.

Clarence House, de officiële residentie van prins Charles, kondigde het huwelijk dinsdag aan. William en Kate trouwen in Londen in het voorjaar of in de zomer van 2011. Na het voltrekken van het huwelijk vestigt het paar zich in Wales, waar prins William bij de koninklijke luchtmacht werkt.

Enkele uren na de bekendmaking van het huwelijk noemde Kate het ,,een angstaanjagend vooruitzicht'' dat ze tot het Britse koningshuis zal toetreden. Ze vertrouwt er echter op dat ze met steun van haar toekomstige echtgenoot haar weg zal vinden binnen de koninklijke familie. ,,William is een fantastische leraar, dus hopelijk is hij in staat me onderweg te helpen'', zei de toekomstige bruid.,

De prins verklapte dat hij Kate de verlovingsring van prinses Diana heeft gegeven. William zei dat het geven van de saffieren en diamanten ring hem de zekerheid geeft dat zijn moeder op de dag van de aankondiging van het huwelijk niet over het hoofd wordt gezien.

Prins Charles, koningin Elizabeth II en de ouders van Kate reageerden opgetogen op het aanstaande huwelijk. Prins William is tweede in lijn van troonsopvolging van de Britse kroon, na zijn vader, die net 62 is geworden. Zijn grootmoeder Elizabeth II (84) is sinds 1952 koningin van onder meer het Verenigd Koninkrijk. Prins William heeft een broer, de 26-jarige prins Harry.

William en Kate raakten bevriend toen ze als studenten huisgenoten waren. Beiden studeerden aanvankelijk kunstgeschiedenis aan de universiteit van St Andrews in de Schotse streek Fife. Later maakte prins William de overstap naar geografie.

Kate Middleton is de dochter van de zakenman Michael Middleton en diens vrouw Carole. Anders dan William was Kate geen leven in de schijnwerpers gewend. De eerste jaren na hun kennismaking plukte het stel nog de vruchten van een afspraak met de media om de prinsen William en Harry met rust te laten tijdens hun jeugd en opleiding. Dat veranderde in 2005. Foto's van een skivakantie werden ondanks protesten van het paar verspreid.

Op Kate's 25e verjaardag bereikte de media-aandacht een nieuw hoogtepunt, toen haar huis werd belegerd door journalisten. Er werden vergelijkingen gemaakt met prinses Diana die in Parijs om het leven kwam terwijl ze werd achtervolgd door paparazzi.

In april 2007 gingen William en Kate plotseling uit elkaar. Volgers van de koninklijke familie weten de breuk aan de constante media-aandacht die er voor de twee was.

Toen de relatie was hersteld, verscheen Kate Middleton ook weer af en toe bij officiële openbare gelegenheden. Maar dat ze zelfs zonder prins William aan haar zijde verscheen op koninklijke bruiloften, was een duidelijk teken dat ze achter de schermen werd voorbereid op een publieke rol.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    tina niemeyer

    ik vindt het fyn voor william en kate
    ik hoop dat ook dat ze een lang en gelukkig hebben
    beter als zyn vader sharles

Of registreer je om te kunnen reageren.