Home

Achtergrond 336 x bekeken

Prijzenfeest op vleesstierenmarkt houdt aan

Het prijsniveau van vleesstieren heeft deze week het hoogste niveau van de afgelopen tien jaar bereikt.

Dat signaleert het Duitse landbouwmarktbureau AMI. Na een stijging met nogmaals 5 tot 10 cent zijn de prijzen op een gemiddelde van € 3,45 tot € 3,50 per kilo geslacht gewicht voor de klasse R3 beland. Dat is 40 cent meer dan een jaar geleden.

De vraag naar vleesstieren blijft volgens AMI onveranderd groot, met name ook door de boomende export naar Turkije. Op de Duitse markt begint krapte te ontstaan zonder dat import uit Zuid-Amerika afdoende soelaas biedt. Tot dusver heeft de prijsrally voor de consument nog niet tot duurder rundvlees geleid, maar winkelprijsverhogingen lijken binnen afzienbare tijd onvermijdelijk, meent het bureau. Hierbij komt tevens dat de vraag op de binnenlandse markt ook aantrekt door het naderende kerstgebeuren en de winterse weersontwikkeling.

Desondanks blijft het gejubel in de vleesrundveehouderij binnen de perken. Wel is de productie sinds lang weer rendabel, maar daar staat tegenover dat ook de voerprijzen zijn gestegen evenals de prijzen van kalveren, aldus de inschatting van AMI in Bonn.

Of registreer je om te kunnen reageren.