Home

Achtergrond

Postbodes staken op 16 november

De postbodes van TNT Post staken op 16 november.

In plaats van te werken gaan zij op die dag naar Den Haag voor een landelijke actiedag. Dit hebben de bonden donderdag afgesproken. De actie is een protest tegen het grote aantal gedwongen ontslagen bij het postbedrijf. TNT Post reorganiseert en dat kost 11.000 banen. Het concern heeft, na overleg met de bonden, toegezegd dat het aantal gedwongen ontslagen beperkt blijft tot 3100. Maar dat vinden de bonden te veel. Zij eisen ook dat het bedrijf de reorganisatie geleidelijker uitvoert.

Vorige week stuurden de bonden TNT een ultimatum. Dat loopt op 8 november af en tot dan heeft het bedrijf nog tijd te reageren. "Maar tot op heden hebben de bonden niets vernomen'', stellen zij. Daarom gaan de voorbereidingen van de staking onverminderd door.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.