Home

Achtergrond

Portugezen staken tegen bezuinigingen

De twee grootste vakbonden van Portugal protesteren vandaag met de eerste algemene staking sinds 22 jaar tegen de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen van de Portugese regering.

Media en organisatoren verwachten een hoge opkomst. "De staking zal de ontevredenheid weerspiegelen'', liet de gematigde vakbond UGT weten. De laatste staking werd in 2007 georganiseerd door de vakbond CGTP.

Portugal is na Griekenland, Ierland en Spanje een van de landen in de eurozone die te kampen heeft met een zware schuldenlast. De Portugese regering heeft daarom forse bezuinigingsmaatregelen aangekondigd voor volgend jaar. Zo worden onder meer de uitgaven voor lonen en salarissen in de publieke sector met 5 procent teruggebracht. Verder wordt de btw verhoogd van 21 naar 23 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.