Home

Achtergrond 178 x bekeken

Pony geleidt blinde moslima

Op de Michigan State University in de VS reageren veel studenten nog stomverbaasd als ze het geklik van hoeven in de gang horen.

Het is de blindegeleidepony van de Amerikaanse Mona Ramouni. De 30-jarige Mona is een toegewijde moslima, van wie de Jordaanse ouders nooit een hond zouden toelaten in hun huis.

Als een jong meisje kreeg Mona veel hulp van haar vijf broers en zussen. Maar toe ze ouder werd, werd ze de afhankelijkheid beu. Twee jaar geleden kocht ze miniatuurpony Cali, ietsje groter dan een hond. Ze liet het diertje zeven maanden lang trainen. De pony kan nu met haar hoeven klikken om te waarschuwen voor obstakels, in de bus of een auto stappen en zelfs dingen oprapen met haar tanden. Dankzij de pony woont Mona nu op zichzelf, vlakbij de Michigan State University. "Mijn hele wereld is veranderd, ik voel dat er veel meer mogelijkheden zijn.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.