Home

Achtergrond 251 x bekeken

Paprikatelers kiezen voor handelshuis Greenery

Een aantal Coforta paprikatelers kiest in het volgende afzetseizoen voor directe levering aan handelshuis The Greenery.

Zij stappen daarmee over van het zogenaamde T-model over naar het P-model. Dit jaar koos een grote meerderheid van paprikatelers voor het T-model en richtte daarvoor de vereniging Paprika NL op.

Zelf wil de afzetorganisatie het verschil tussen beide groepen telers niet onderstrepen. Volgens Cofortavoorzitter Theo Ammerlaan zijn de telers goed voor een areaal van 25 hectare. "Zij gaan specifieke rassen telen voor het handelshuis." Volgens Ammerlaan is dat de grootste verschuiving binnen het samenwerkingsmodel dat nu bijna één jaar bestaat. Voor paprika hoeft het handelshuis nu minder bij te kopen bij Coforta verkoopkantoor. Volgens Ammerlaan heeft dat voordelen, maar verliep de samenwerking tussen beide verkooporganisaties zonder problemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.