Home

Achtergrond 2 reacties

Paarden in nood door stijgende Maas

In het buurtschap Rijkel bij Beesel (Limburg) zijn vanochtend negen paarden in nood geraakt door het stijgende Maaswater.

Volgens de brandweer staan ze op een kluitje op een ondergelopen landtong. Ze staan daar kniehoog in het water en kunnen nergens meer heen, terwijl de Maas blijft stijgen. De hoogste stand van de Maas ter plekke wordt dinsdagochtend verwacht. De brandweer is onverrichter zake ingerukt naar de kazerne, omdat ze niets kon doen. Het is onduidelijk waarom de paarden niet eerder zijn weggehaald.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gerrie

    Amateur, hou gewoon de waterstanden bij. En wel graag 2 dagen vooruit kijken anders ben je alsnog te laat. En weten hoe hoog het water dan komt. Water stroomt inderdaad van boven naar beneden. Zie teletekst pnr 720.

  • no-profile-image

    herkauwer

    Onbegrijpelijk zoiets. Er wordt al dagenlang gewaarschuwd voor hoog water in de Maas! Zag het op het journaal en het lijken me geen natuurbeheerpaarden. Die krijgen het straks ook voor de kiezen en langs de Waal zijn er afgelopen jaren al meermalen Konicks en Gallowaykoeien verzopen omdat de beheerder geen oog op de waterstanden had gehouden! Maar zoiets komt niet in de media, want dan stopt de postcodeloterij misschien met het subsidiëren van die mishandelpraktijken.

Of registreer je om te kunnen reageren.