Home

Achtergrond 1 reactie

PVV wil minder dienstauto's

De PVV wil dat er veel minder topambtenaren in dienstauto's rond gaan rijden.

Volgens een inventarisatie van De Telegraaf beschikken 247 hoge ambtenaren van ministeries en rijksdiensten over een auto met chauffeur, maar de PVV vindt dat veel te veel. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders dinsdag gezegd.

Zijn partij wil opheldering van premier Mark Rutte. Volgens de PVV zijn twee dienstauto's per departement en een voor een dienst meer dan genoeg. De ambtenaren moeten maar met de trein of de fiets reizen.

Vorige week viel de Tweede Kamer al over het aantal dienstauto's bij het ministerie van Defensie, dat de komende jaren fors moet bezuinigen. Minister Hans Hillen sloot toen niet uit dat hij zou gaan snijden in het aantal auto's met chauffeur voor topambtenaren en generaals.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    J@gertje

    Zou Wilders zijn gepantserde auto en al die bodyguards wel zelf betalen?

Of registreer je om te kunnen reageren.