Home

Achtergrond 218 x bekeken 1 reactie

'PO's zuivel verstoren interne markt'

De producentenorganisaties (PO's) die de Europese Commissie voorstelt voor de zuivelsector, verstoren de interne markt.

Dit stelt koepelorganisatie Eucolait van de Europese zuivelhandel in een reactie op uitgelekte Commissievoorstellen.

De organisatie leidt dit af uit het gegeven dat de Commissie de wijze van contracteren tussen melkveehouders en hun afnemers, en de contractvoorwaarden in handen wil leggen van de afzonderlijke lidstaten. Hieruit volgen allerlei onderlinge verschillen tussen lidstaten, wat snel leidt tot verstoringen van de interne EU-markt. Ook maakt de zuivelhandel bezwaar tegen het feit dat de Commissie voorstel om de mededingingsregels aan te passen ten behoeve van de producentenorganisaties. Tenslotte, maar niet in de laatste plaats, stelt de handel dat geen studie is verricht naar de mogelijke gevolgen van de voorgestelde maatregelen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    eucolait achter een muur

    eucolait wil niets liever dan alles laten zoals het is en was.
    de vorige reactie van eucolait was dat de po,s in de groente en fruit ook niet goed werkte.ik zal het wel mis hebben maar eucolait gedraagt zich indeze alsof zij iets moeten verdedigen (een soort gesloten bolwerk) wat alleen maar kan verliezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.