Home

Achtergrond

Oxalis jaarrond verkrijgbaar

Gelukszoekers dichten gelukbrengende eigenschappen toe aan Oxalis.

Ofwel het klavertje en dan bij uitstek het klavertje vier. Degenen die met minder dan veel geld en goed ook tevreden zijn kunnen echter uitstekend uit de voeten en gelukkig worden met de bloeirijkdom van Oxalis. Van dit oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komende plantengeslacht zijn meer dan achthonderd eenjarige en vaste planten bekend. En in feite voor alle seizoenen, want er zijn soorten Oxalis de in de zomermaanden uitstekend presteren, maar ook soorten die in de herfst en zelfs de winter volop bloeien. Zoals de witte Oxalis anamola die Cees Breed deze week in de keuringszaal toont. Een volle plant en fraai gevormde kleine witte bloemen. Op een luwe plek in de tuin komt dit product uitstekend naar voren.

Totaal anders van vorm is de sprieterig opgroeiende Oxalis polyphylla var. Pentaphylla. Hiervan zijn de kleine bloemen roze en ook dit product is een uitstekende najaarsloeier. De consument kan wat de gevarieerdheid van Oxalis betreft het hart ophalen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.