Home

Achtergrond

Overstromingsgevaar Zuid-Limburg geweken

Het gevaar van overstromingen van de beken in Zuid- en Midden-Limburg lijkt geweken. Dat maakte het waterschap Roer en Overmaas zondagochtend bekend.

De waterstand in de meeste beken daalt als gevolg van afnemende regenval. Als de weersverwachtingen uitkomen, kunnen beken, riolen en waterbuffers de toevloed van water wel aan. Alleen de Roer tussen Vlodrop en Roermond stijgt nog, maar dat zal waarschijnlijk niet voor overlast zorgen.

De hoogste waterstanden in de beken deden zich zaterdag rond 22.00 uur voor. Op verschillende plaatsen deden zich daarbij overstromingen voor.

De Maas voerde om 08.00 uur bij Maastricht 1600 kubieke meter per seconde af. Dat maakt maatregelen tegen hoogwater nodig. Hulpdiensten en overheden zijn zondagochtend bijeen gekomen om maatregelen voor te bereiden. De Maas blijft nog even stijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.