Home

Achtergrond 419 x bekeken

Overname Super de Boer raakt groenteleverancier

Bij groentesnijderij Hessing in Uden verliezen 29 medewerkers hun baan door de overname van Super de Boer door Jumbo.

The Greenery heeft 45 procent van de aandelen in verwerker Hessing.

Hessing was de exclusieve leverancier van Super de Boer voor een pakket gesneden groente, luxe sappen en kant- en klaarmaaltijden. Hessing blijft wel leveren aan Jumbo dat de Super de Boer winkels ombouwt naar Jumbowinkels, maar de volumes zullen veel kleiner zijn. Volgens FNV Bondgenoten onderhandelaar Niels Suiker wordt een aanzienlijk deel van de handel van Hessing overgenomen door de Jumboleverancier Groentehof. Dit bedrijf is al jaren verbonden aan Jumbo.

Hessing levert ook gesneden groente aan C1000. Jumbo en C1000 kopen gezamenlijk in via de nieuw opgerichte inkooporganisatie Bijeen.

Of registreer je om te kunnen reageren.