Home

Achtergrond 162 x bekeken

'Overeenkomst Sara Lee-overname deze maand'

Unilever, producent van consumentengoederen, verwacht voor het einde van deze maand een overeenkomst te hebben gesloten met de Europese Commisie (EC) met betrekking tot de overname van de persoonlijke verzorgingstak en de wasmiddelen van het Amerikaanse Sara Lee.

Dat zei topman Paul Polman vandaag tijdens een toelichting op de eerder op de dag gepubliceerde derdekwartaalcijfers.

Ruim een jaar geleden maakte Unilever bekend 1,28 miljard euro over te hebben voor de aankoop van merken als Sanex, Neutral en Zwitsal van Sara Lee. De verschillende instanties, waaronder de EC, moesten nog hun goedkeuring geven. Tot drie keer toe verschoof de EC de datum waarop ze uitsluitsel zou geven.

De EC onderzoekt of de deal niet indruist tegen Europese concurrentieregels. Unilever zou op de markten voor bijvoorbeeld deodorants en huidreinigingsproducten in diverse EU-landen een zeer groot marktaandeel krijgen. Onderzoek moet uitwijzen of de voorgenomen overname zal leiden tot hogere prijzen voor de consument. De commissie heeft nu gepland op 25 november haar beslissing bekend te maken.

Polman bestempelde het hele proces als ,,vermoeiend'', maar zei erop te rekenen voor het einde van de maand met een overeenkomst te komen. Unilever gaat er dan ook vanuit de overname in het lopende, vierde kwartaal van dit jaar af te ronden.

De merken die Unilever van Sara Lee wil overnemen hebben een totale jaarlijkse omzet van circa 750 miljoen euro.

Unilever heeft nog een overname in de pijplijn. Het concern wil voor 3,7 miljard dollar het Amerikaanse Alberto Culver overnemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.