Home

Achtergrond 609 x bekeken

Opnieuw geld voor Mansholtleerstoel

De Mansholtleerstoel voor Plattelandsontwikkeling aan de Rijksuniversiteit in Groningen krijgt nieuwe ondersteuning.

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) heeft dat besloten.

De leerstoel wordt bezet door hoogleraar Dirk Strijker. De bijzondere leerstoel richt zich in het bijzonder op de niet-agrarische aspecten van plattelandsontwikkeling. In het verleden is onder meer onderzoek gedaan naar de redenen waarom mensen verhuizen naar op het oog minder aantrekkelijke woongebieden.

Het ministerie vindt de leerstoel van belang vanwege de samenwerking tussen het groene onderwijs en het algemene onderwijs. Strijker heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de werkplaats Veenkoloniën, waarin onderwijsinstellingen samenwerken met gemeenten en provincies.

Of registreer je om te kunnen reageren.