Home

Achtergrond

Ook in Brabant minder overlast water

Waterschap Aa en Maas heeft vanmiddag water uit twee waterbergingsgebieden bij Asten en Someren de Maas ingepompt. Het schap deed dit opdat zo veel mogelijk water kon worden afgevoerd voordat de Maas haar hoogste piek bereikt en dan vol is.

De bergingsgebieden hebben sinds zaterdag water van uitpuilende beken opgevangen en daarmee onder meer wateroverlast bij kassencomplexen voorkomen. In de regio Deurne heeft een kassencomplex toch te lijden gehad van hoogwater.

Door de inzet van veel pompen en de overloopgebieden staan de straten in de regio rond Deurne niet meer blank en ziet ook een camping in Mill het water zakken. Een kuikenbedrijf in de omgeving van Deurne kon met behulp van zandzakken droog blijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.