Home

Achtergrond

Ook bombrief voor Russische ambassade Athene

Bij de Russische ambassade in Athene is dinsdag een bombrief ontploft.

Het is niet duidelijk of het explosief gecontroleerd is opgeblazen of uit zichzelf is ontploft. Eerder op de dag was een explosief vanaf de straatkant naar de ambassade van Zwitserland gegooid. Bompakketten voor de ambassades van Chili, Duitsland en Bulgarije konden onschadelijk worden gemaakt.

De koerier die het pakket naar de Chileense ambassade moest brengen, kreeg onderweg argwaan en schakelde de politie in. Op het plein voor het Griekse parlement werd het pakket opgeblazen. Medewerkers van de Duitse ambassade stuurden het pakket terug naar de koerier, omdat er geen afzender op stond. Bij de koeriersdienst werd het vernietigd.

Maandag werden explosieve brieven onderschept die bestemd waren voor de ambassades van Nederland en België en de Franse president Nicolas Sarkozy. Een bombrief voor de Mexicaanse ambassade ontplofte bij een koeriersbedrijf. Twee mannen zijn maandag gearresteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.