Home

Achtergrond 1 reactie

Ook Superunie stelt extra residu-eis groente

Superunie, de inkooporganisatie voor meerdere kleinere supermarktketens in Nederland, hanteert sinds deze zomer ook een inkoopeis voor groente die bovenwettelijk is.

Dat stelt Joachim Nieuwhoff, inkoopmanager vers van de organisatie in Beesd. Daarmee is de bovenwettelijke residu-eis nu vrijwel doorgevoerd in de gehele Nederlandse supermarktwereld. Recent werd bekend dat Albert Heijn en C1000 extra inkoopeisen gesteld hebben.

De hoogte van die inkoopnorm wisselt wel. Albert Heijn staat toe dat groente en fruit maximaal 50 procent van de wettelijke waarde bevat. Superunie hanteert daarvoor een ruimere norm van 70 procent, net als overigens Super de Boer en C1000. Superunie is door de samenwerking van 14 winkelorganisatie goed voor een marktaandeel van 30 procent.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.