Home

Achtergrond

Oeso: herstel verloopt ongelijkmatig

De economie van de lidstaten van de Oeso zal de komende jaren verder groeien, maar het herstel verloopt ongelijkmatig.

Daarbij blijft de werkloosheid aanhoudend hoog. Dat meldde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) donderdag in een rapport.

De organisatie, waarbij 33 geïndustrialiseerde landen zijn aangesloten, voorspelt een groei van het bruto binnenlands product van 2,3 procent in 2011 en 2,8 procent in 2012. Voor dit jaar verwacht de OESO een groei van 2,8 procent.

Uitgesplitst ziet de organisatie een groei van 2,2 procent in de Verenigde Staten in 2011 en 3,1 procent in het jaar daarop. Voor dit jaar verlaagt de OESO de groeiverwachting voor de VS naar 2,7 procent. Eerder zei de organisatie een groei van 3,2 procent te verwachten in de VS.

In de Europese Unie vallen de cijfers lager uit, met een groei van 1,7 procent in 2010 en 2011 en 2 procent in 2012. Japan bungelt onderaan met 1,7 procent groei in 2011 en 1,3 procent in 2012. Maar voor dit jaar voorspelt de OESO een groei van 3,7 procent in Japan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.