Home

Achtergrond 156 x bekeken

Noord-Koreanen leven korter dan in 1990

Noord-Koreanen leven gemiddeld elf jaar korter dan Zuid-Koreanen.

De gemiddelde levensverwachting in het communistische land is vooral door de ondervoeding 69 jaar. Dat is lager dan in het begin van de jaren negentig, toen hongersnoden het land nog niet hadden getroffen. Dat blijkt uit een rapport dat het Zuid-Koreaanse statistisch bureau maandag heeft gepubliceerd. De gemiddelde Noord-Koreaanse man sterft kort voor hij 65 jaar zou zijn geworden. Voor vrouwen ligt dat gemiddelde bijna zeven jaar hoger.

Het bureau schat dat het aantal Noord-Koreanen sinds het begin van de eerste hongersnood met ongeveer 610.000 is afgenomen. Dat komt niet alleen doordat mensen door het gebrek aan voedsel stierven, maar ook doordat er minder kinderen werden geboren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.