Home

Achtergrond 166 x bekeken

Noord-Korea: duizenden centrifuges in werking

Noord-Korea claimt dat het duizenden centrifuges in werking heeft voor het verrijken van uranium om kernenergie te krijgen.

Het nucleaire programma wordt alleen voor vreedzame doeleinden uitgevoerd. Dat heeft het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA vandaag gemeld. KCNA meldde dat Noord-Korea actiever projecten gaat uitvoeren die zijn gericht op het verkrijgen van nucleaire energie.

Vorige week meldde The New York Times dat een Amerikaanse nucleaire wetenschapper, Siegfried Hecker, in Noord-Korea door zijn gastheren werd verrast met een rondleiding door een strikt geheim complex. Daar zou met centrifuges uranium worden verrijkt. In het complex zou 3,5 procent verrijkt uranium worden gemaakt. Voor kernbommen is minstens 90 procent verrijkt uranium nodig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.