Home

Achtergrond 286 x bekeken

Nog steeds dahlia's in beeld

Terwijl de dahliakwekers druk in de weer zijn met het rooien van de producten, zijn er toch ook nog die er in slagen bloemen naar de wekelijkse bloemenkeuring te brengen.

Zoals Arie C. Koot en Hiskoflower. De getoonde dahlia’s van eerstgenoemde zijn in de kas geteeld en zijn dus niet blootgesteld geweest aan de grillen van de natuur. Goed van kwaliteit is dan ook de witte, purper gestreepte Dahlia 'Power’s Future' en zeker zo goed is de rode D. 'Power’s Future Red'. Hiskoflower showt een vaas met de oranje D. 'Vrouwe Jacoba'. Deze staat buiten, maar dan wel op een luwe plek. In het weekend werd er nog voldoende kwaliteit gesneden om zevenhonderd bossen op de veiling aan te kunnen voeren.

Wat betreft de buiten dahlia’s mag aangenomen worden dat de showperiode nu wel ten einde is. In de keuringszaal treft de bezoeker verder een pot met de prachtig compact groeiende en voluit bloeiende Scilla ingulata. Marklily toont een vaas met de paarse Lilium 'Macizo'. De kleur van de grote bloem is homogeen, de knopstand voortreffelijk en de knoppresentatie (zoals de bloemen door de bloemist aangeboden behoren te worden) voortreffelijk. En tenslotte melden we dat ook deze week nog volop kan worden genoten van de eerder ingebrachte zending siergrassen van Eikholt Kwekerijen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.