Home

Achtergrond

Nieuwe website over vruchtwisseling

PPO Lisse heeft een kennisbank over vruchtuitwisseling gelanceerd, onder de naam: het Digitale Informatie Systeem Vruchtwisseling (DIS).

”De kennisbank geeft geen adviezen, maar inzicht in de gevolgen van twee gewassen die na elkaar worden geteeld. Het is aan de ondernemer zelf om te bepalen wat hij met die informatie doet”, aldus Casper Slootweg, onderzoeker zomerbloemen bij PPO Lisse.

Op de site kunnen gewassen met elkaar vergeleken worden qua gevoeligheid voor ziekten en plagen. Ook is er informatie te vinden over voedingsbehoefte en invloed op structuur en inhoud. Gebruikers kunnen er informatie vinden of eigen ervaringen toevoegen en delen met collega’s. Ook onderzoekers en adviseurs kunnen er hun kennis kwijt.

Op DIS staat alleen de informatie over ziekten en plagen in relatie tot vruchtwisselingsproblemen. Doorklikken op een ziekte geeft extra informatie over symptomen, leefwijze en preventie. De uitvoering van het DIS is ondergebracht bij PPO Lisse, in samenwerking met Frits Steinbuch (ICT WUR-Wageningen), Kees Pastoor (DLV), Henk van den Berg (Teelt- en Bedrijfsadvies) en LTO Groeiservice.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.