Home

Achtergrond 214 x bekeken

Nieuwe tarievenstructuur CNB

Bloembollenbemiddelaar CNB in Lisse gaat een nieuwe tarievenstructuur hanteren.

Het systeem is gebaseerd op een differentiatie van de provisie. Volgens CNB directeur Wouter Willems is de uitkomst het resultaat van een grondig gehouden studie een helder tarievenstelsel, dat eenvoudig uitlegbaar en uitvoerbaar is. Ook is het transparant en gebaseerd op invoering van het kostenmaker/kostendrager principe. Het systeem is inkomstenneutraal voor CNB doch betekent een beperkte verschuiving van kosten bij klanten. Het nieuwe tarief gaat per 1 juni 2011 in op basis van de vanaf dat moment geschreven transacties en is gebaseerd op een aantal onderdelen. Zoals een vaste jaarbijdrage, een percentage provisie op basis van de omzet, en een heffing per koopovereenkomst alleen voor kopers. Daarnaast voor iedere relatie vanaf een bepaalde omzet aan het einde van het jaar een korting, gebaseerd op de bemiddelingsomzet. De wijziging gaat per 1 juni in, hetgeen de onderneming de tijd biedt om de nieuwe tarievenstructuur aan de relaties uit te leggen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.