Home

Achtergrond 265 x bekeken

Nieuwe ketensamenwerking Zantedeschia-markt

Enkele vooraanstaande spelers in de Zantedeschia-markt hebben tezamen met bloembollenbemiddelaar Hobaho in Lisse een ketensamenwerking opgestart met Calla New Zealand Ltd.

Van deze gerenomeerde Zantedeschia-veredelaar zullen de selecties op een innovatieve wijze geïntroduceerd worden. De partijen zijn J.C. van Dijk, kweker uit Breezand, B. Breugem pottenbroeier uit Bleiswijk en Z. de Boef bloemenbroeier uit Poederoijen en hebben met Hobaho een overeenkomst voor de samenwerking getekend.

De doelstelling van de samenwerking is om in een vroeg stadium het gebruikswaarde onderzoek uit te voeren voor het veelbelovende assortiment. Het gebruikswaarde onderzoek richt zich op de kwekerij, de broeierij en de afzetmarkt.

Met een gezamenlijk kwaliteits- en vermarktingsmodel zijn de betrokken kwekers overtuigd een nieuwe weg ingeslagen te hebben met de introductie van nieuwe cultivars. Voor de ketenpartijen betekent dit dat direct vanuit de veredeling een gezonde balans gerealiseerd wordt tussen rendement en risico.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.