Home

Achtergrond 213 x bekeken

Nieuwe Duitse president bezoekt Nederland

De nieuwe president van Duitsland Christian Wulff brengt donderdag een bezoek aan Nederland. Wulff wordt in de ochtend ontvangen door koningin Beatrix op Paleis Noordeinde.

Daarna biedt ze het Duitse staatshoofd een lunch aan. Ook prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn daarbij aanwezig. In de middag gaat Wulff naar premier Mark Rutte op het Catshuis in Den Haag.

Wulff werd op 2 juli beëdigd als president. Hij behoort tot de CDU van bondskanselier Angela Merkel. De afgelopen zeven jaar was hij premier van de deelstaat Nedersaksen, die aan Nederland grenst. Wulff is voor een liberaal economisch beleid en geldt als gematigd conservatief.

Onlangs mengde de president zich actief in het integratiedebat in zijn land. Daar liggen vooral Turken onder vuur, omdat ze niet genoeg zouden integreren. Wulff is fel tegen ongenuanceerde oordelen over immigratie. Hij vindt wel dat Turken in Duitsland de Duitse taal moeten leren om beter mee te kunnen doen in de samenleving.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.