Home

Achtergrond

Nieuwe Conferencemutant voor Britse markt

Het Nederlandse fruitrassenbedrijf Next Fruit Generation (NFG) wil met een gestreepte Conferencemutant de Britse markt bedienen.

NFG heeft deze tigerpear circa 5 jaar in ontwikkeling en wil het ras eind dit jaar bekendmaken via promotie. Het ras is op meerdere fruitbedrijven geplant en recent is 20 ton geoogst. Afspraken zijn nog niet gemaakt met afzetorganisaties of supermarktonderenemingen, laat het bedrijf weten.

Wel heeft de deelname aan de Britse fruitrassenshow National Fruit Show veel interesse gewekt bij Nederlandse en Britse telers, stelt directeur Victor Eijkman van NFG. "We wilden het ras nog niet groots presenteren. Het is een niche product en een mogelijkheid om in de hele grote Conferencemarkt een rol te spelen. We zitten nog in de opbouwfase met het testen en opstellen van marketingplannen."

Volgens Eijkman lijkt de teelt sterk op die van Conference. NFG beschikt voor de tigerpear al wel over een officiële registratie.

Voor de teelt en afzet kijkt NFG naar samenwerking met bestaande partners, zoals The Greenery. Voor Sweet Sensation heeft NFG al licenties toegekend aan The Greenery.

Of registreer je om te kunnen reageren.