Home

Achtergrond 192 x bekeken

Nieuw landschap voor Ooijpolder

Het landschap van de Ooijpolder bij Nijmegen gaat veranderen door een nieuwe samenwerking tussen landeigenaren en publieke en private organisaties.

Het project is onderdeel van het Deltaplan voor het Landschap van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC). Dat meldde de vereniging vandaag.

Eigenaren van grond gaan in de Ooijpolder contracten aan met de gemeente Ubbergen voor aanleg en onderhoud van onder meer heggen, gras-kruidenstroken, knotwilgen en moerasoevers. Zij krijgen daarvoor een marktconforme vergoeding. De contracten hebben een looptijd van dertig jaar. Het eerste contract wordt vrijdag ondertekend.

Het doel is een meer divers landschap, dat ook aantrekkelijk is voor kerkuilen, reeën, salamanders en veel andere plant- en diersoorten. De initiatiefnemers hopen dat dezelfde aanpak ook elders in Nederland van de grond komt. Verschillende ministeries en de provincie Gelderland betalen mee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.