Home

Achtergrond

Nederlandse topman pakt door bij Bayer

Nog maar nauwelijks twee maanden in dienst, heeft de Nederlandse topman Marijn Dekkers vrijdag een grote reorganisatie aangekondigd bij het Duitse farmacie- en chemieconcern Bayer.

Wereldwijd moet het bedrijf tweeduizend arbeidsplaatsen afslanken.
Dekkers wil vooral de divisies gezondheid en gewasbescherming winstgevender maken. De twee divisies hebben steeds meer te maken met sterke concurrentie, vooral van bedrijven die goedkopere versies van dezelfde producten op de markt brengen. Ook hogere belastingen in Duitsland drukken de marges van de twee divisies.

In de laatste cao bij Bayer is afgesproken dat tot eind 2012 geen ontslagen om bedrijfseconomische redenen mogen plaatsvinden. Dekkers zei te hopen zijn bezuinigingsplannen onder meer via natuurlijk verloop te kunnen uitvoeren.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.