Home

Achtergrond 190 x bekeken

Nederlandse huishoudens consumeren meer

De consumptie van Nederlandse huishoudens is in september met 1,5 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde maand in 2009.

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend. De groei was iets groter dan in augustus. Toen werd ten opzichte van een jaar eerder 1,4 procent meer geconsumeerd. Dit cijfer was wel neerwaarts bijgesteld in vergelijking met een eerdere raming.

Huishoudens gaven 5,6 procent meer uit aan duurzame goederen, zoals onder meer huishoudelijke apparaten en computers. Een deel van de groei was ook toe te schrijven aan een groter gasverbruik. Dat de temperaturen in september lager waren dan in september 2009 leidde ertoe dat huishoudens bijna een derde meer gas verstookten, aldus het CBS.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.