Home

Achtergrond 197 x bekeken

Nederlands kopje koffie niet verkeerd

Nederlanders zijn wereldwijd met afstand koploper in het drinken van duurzame koffie en vandaag lieten we de concurrentie nog verder achter ons.

Nederland hoort al bij de landen met de hoogste koffieconsumptie. Daar kwam dinsdag bij dat het bedrijfsleven bij monde van de Koninklijke Vereniging voor Koffie en Thee de intentie uitsprak dat driekwart van de koffie in ons land in 2015 duurzaam moet zijn.

Dit tot vreugde van de organisatie Oxfam Novib, die zich inzet voor het lot van de boeren in de landen waar de koffie wordt verbouwd. Volgens Oxfam Novib is vandaag de dag bijna de helft van alle koffie die in Nederland wordt gedronken, duurzaam en daarmee liggen we al ver voor op alle andere landen. De Verenigde Staten is tweede, maar volgt op grote afstand met 15 procent.

Gemiddeld drinkt de Nederlander bijna 150 liter koffie per jaar ofwel ongeveer drie kopjes per dag. Zestig procent van die koffie haalt de Nederlander in de supermarkten. Daar komen de mensen die een betere wereld willen, volgens Oxfam Novib nog te vaak bedrogen uit. Volgens een rapport van deze organisatie zijn de supermarkten steeds meer duurzame koffie gaan verkopen, maar dat neemt niet weg dat bij de Aldi helemaal geen duurzame koffie te verkrijgen is. Volgens Oxfam Novib loopt Albert Heijn loopt voorop in de verkoop van duurzame koffie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.