Home

Achtergrond

Nederlanders ontdekken krekel en sprinkhaan

Twee Nederlandse biologen hebben een aantal nieuwe insectensoorten ontdekt.

Robert Ketelaar en Jaap Bouwman deden hun ontdekkingen tijdens een expeditie op het Jemenitische eiland Socotra, in de Indische Oceaan. Dit maakten zij gisteravond bekend in het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Het gaat om een "bolle, grijzige'' krekel, een oranje, gevleugelde sprinkhaan en een paar kleinere loopkevers. Voorlopig hebben de nieuwe soorten nog geen officiële naam. De krekel wordt door hun ontdekkers vooralsnog de grottenkrekel genoemd, terwijl de sprinkhaan naar de naam oranjevleugelsprinkhaan luistert. "Deze ontdekking geeft nog maar eens aan hoe bijzonder het leven is op dit eiland'', aldus de biologen.

Het eiland Socotra, het grootste eiland van de gelijknamige archipel, heeft een unieke flora en fauna. Zeker een derde van de ongeveer 800 voorkomende dieren en planten op het eiland komen nergens anders ter wereld voor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.