Home

Achtergrond 165 x bekeken

'Nederland leidde verzet tegen Europarlement'

Nederland heeft zich van alle EU-lidstaten het meest "rabiaat'' opgesteld in de stukgelopen besprekingen over de EU-begroting voor 2011.

Dat heeft D66-Europarlementariër Gerben Jan Gerbrandy (D66) vandaag gezegd. "Nederland leidde het verzet, het Verenigd Koninkrijk en Zweden volgden'', zei Gerbrandy. Hij baseert zich op informatie van een collega van de liberale fractie in het Europarlement, die bij de besprekingen met de lidstaten betrokken was.

Het Europarlement wilde zich neerleggen bij de eis van de EU-landen om de begroting voor 2011 met maximaal 2,9 procent te laten stijgen, maar verlangde in ruil een grotere rol bij de discussie over de financiering van de EU op langere termijn, waarbij gedacht wordt aan het invoeren van Europese belastingen. De lidstaten voelden daar niets voor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.