Home

Achtergrond 224 x bekeken

Nabetaling stuwt melkprijs Valio boven 40 cent

De Finse zuivelmarktleider Valio keert dit jaar 2,5 cent per liter nabetaling uit de aan de leveranciers.

In combinatie met de nabetalingen van de aan Valio leverende producentencoöperaties komt de nabetaling op 3,5 tot 4 cent per liter. De melkprijs belandt daarmee dit jaar op ruim 40 cent per liter, de hoogste prijs sinds de toetreding van Finland tot de EU in 1995. Een en ander heeft het concern woensdag meegedeeld. Volgens concerndirectietopman Pekka Laaksonen komt de nabetaling van 2,5 cent neer op een totaal bedrag van een kleine 50 miljoen euro. “Valio keert aan de leveranciers het hele bedrijfsresultaat uit na aftrek van kosten en investeringsreserveringen.” Laaksonen stelt verder dat de voorschotprijs per 1 januari van het aankomende jaar 38,5 cent per liter zal zijn. Dat is 2 cent meer dan aan het begin van het lopende jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.