Home

Achtergrond

NWO steunt 161 jonge wetenschappers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 161 jonge, veelbelovende onderzoekers een zogeheten Veni-subsidie toegekend.

In totaal krijgen zij ruim 40 miljoen euro waarmee zij drie jaar lang onderzoek kunnen doen. Dat heeft de NWO dinsdag bekendgemaakt. Niet eerder kregen zo veel aanvragers tegelijk een Veni-subsidie. Toch kon de NWO slechts 16 procent van de aanvragen honoreren. In totaal vroegen bijna duizend wetenschappers de NWO om een financiële bijdrage aan hun onderzoek.

De Veni-subsidie is bedoeld voor getalenteerde wetenschappers aan het begin van hun carrière. De beurs maakt deel uit van de zogenoemde Vernieuwingsimpuls, opgezet door de NWO, het ministerie van OCW, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de universiteiten. Dat programma kent ook de Vidi- en Vici-subsidies voor ervaren en zeer ervaren onderzoekers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.