Home

Achtergrond 478 x bekeken

NAK vraagt telers hulp bij nemen hormonsters

De keuringsdienst NAK roept telers op om de keurmeester te assisteren bij het nemen van aanhangende grondmonsters, de zogenaamde hormonsters.

De dienst vraagt hulp bij het ophalen van zakken voor bemonstering. Daarnaast worden telers opgeroepen om partijen die klaar staan zo vroeg mogelijk te melden, zodat de piek voor bemonstering aan het einde van de dag afneemt.

Door de gewijzigde regelgeving voor aardappelmoeheid (AM) worden AM-monsters nu uit gereedstaand product genomen.  Aan het eind van de dag moeten in een relatief kort tijdsbestek veel monsters worden genomen. Dit mag niet meer onder de sorteermachine plaatsvinden. Hierdoor is de fysieke werkbelasting van de keurmeester enorm toegenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.