Home

Achtergrond

Montenegro hard op weg naar Europese Unie

Het Balkanstaatje Montenegro is hard op weg naar de Europese Unie.

De Europese Commissie zal volgende week aanbevelen het land aan de Adriatische Zee tot kandidaat-lidstaat te maken. Dat blijkt uit het ontwerp van de aanbeveling, meldden waarnemers bij de unie. Montenegro vroeg eind 2008 het lidmaatschap aan.

Volgens de krant European Voice moet Montenegro nog wel heel wat problemen oplossen voor de feitelijke toetreding. Net als in veel andere Balkanlanden tiert de corruptie welig en is de georganiseerde misdaad machtig. Verder is de overheid nog sterk politiek gekleurd.

Europees Commissaris Stefan Füle (Uitbreiding) presenteert dinsdag niet alleen zijn bevindingen over Montenegro, maar ook over de andere acht landen die bij de unie willen (Turkije, IJsland, Kroatië, Macedonië, Servië, Bosnië en Herzegovina, Kosovo en Albanië).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.